preskoči na sadržaj

Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci

Login
Tražilica
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 11. 2012.

Ukupno: 582741
Ovaj mjesec: 7414
Ovaj tjedan: 1499
Danas: 13
 

MISIJA ŠKOLE

Tolerantnim odnosom i poštivanjem potreba i interesa svakog učenika Ekonomska i trgovačka škola osposobljava samostalne, kreativne, odgovorne i sretne mlade ljude obogaćene vještinama, znanjem, prijateljstvom i samopoštovanjem, potiče ih na izvrsnost s ciljem daljnjeg školovanja i cjeloživotnog učenja.

Škola u pozitivnom školskom ozračju  u kojem se promiče jednakost i međusobno poštovanje nastoji pružiti svojim učenicima sveobuhvatno obrazovanje i ključne kompetencije, koje će ih osposobiti za život i rad na poslovima budućnosti, pružajući im potrebne vještine i znanja da bi izrasli u ljude koji razmišljaju globalno u društveno-kulturnom kontekstu  i prema zahtjevima tržišnog gospodarstva, izazovima primjene suvremenih informacijsko-komunikacijskih  tehnologija, znanstvenih spoznaja i dostignuća.

 

VIZIJA ŠKOLE

Ekonomska i trgovačka škola želi biti mjesto u kojem je ugodno učiti i raditi i u kojem svi sudionici odgojno-obrazovnog  procesa nastoje stvoriti i održati pozitivno školsko ozračje kroz međusobno uvažavanje i poštivanje.

Također, našu Školu vidim kao pokretača pozitivnih promjena u svojoj okolini kroz otvorenost i partnerstvo s lokalnom zajednicom i roditeljima.

Moja je vizija učiniti Školu digitalno zrelom, koja će korištenjem naprednih tehnologija u učenju i poučavanju unaprijediti način stjecanja i primjene novih znanja, pritom omogućiti individualizirani pristup učenicima i neprekidan razvoj digitalnih kompetencija djelatnika i učenika.

Konačan rezultat obrazovanja treba biti učenik koji će imati znanja, vještine i kompetencije za daljnje školovanje i cjeloživotno učenje , a koje će u budućnosti prepoznati gospodarsko okruženje i kao takvoga ga zaposliti, čime bi on u konačnici ostao u Republici Hrvatskoj.

 

 

preskoči na navigaciju