preskoči na sadržaj

Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci

Login
Tražilica
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 11. 2012.

Ukupno: 582746
Ovaj mjesec: 7419
Ovaj tjedan: 1504
Danas: 18
PROJEKTI
Terenska nastava Čakovec – Sveti Martin – Varaždin – Tratkošćan – Krapina
Matej Lončar / datum: 18. 10. 2019. 14:33

U sklopu projekta Škole različitih jednakosti i izvannastavnih aktivnosti Interkulturalci i E-novinari učenici polaznici navedenih aktivnosti otputovali su na dvodnevnu terensku nastavu u pratnji profesora Sonje Tomić, Tomislave Crnaić i Stjepana Radića. 


[OPŠIRNIJE]VOLONTIRANJE UČENIKA U SAMOPOSLUZI GRADA VINKOVACA ''MLADI PROTIV GLADI''
Matej Lončar / datum: 15. 6. 2019. 10:38

U sklopu projekta „Škole jednakih različitosti“ učenici sudionici naše Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima organizirali su se te odlučili pomoći onima kojima je pomoć zaista potrebna. Odluka je pala na volontiranje u socijalnoj samoposluzi grada Vinkovaca koju vodi udruga ''Mladi protiv gladi''. Projekt se ogleda u volontiranju mladih u prostorima samoposluge kroz različite aktivnosti. Učenici su pokazali zanimanje za takvu vrstu pomoći isprva skupljajući potrebne namirnice u svojim razredima, a potom i priključivanju u sam sustav volontiranja. 


[OPŠIRNIJE]Interkulturalci u posjetu Crkvi Božjoj
Matej Lončar / datum: 15. 6. 2019. 10:35

čenici sudionici projekta Škole jednakih različitosti su u sklopu svojih projektnih aktivnosti posjetili Crkvu Božju u Vinkovcima. S ciljem širenja horizonata, učenja o različitostima koje su sastavni dio našega društva te poticanja tolerancije u društvu učenici su sa svojim nastavnicima posjetili jednu vjersku manjinsku skupinu  koja već dugi niz godina  (od 1968.) djeluje u Vinkovcima te koja je ostavila neizbrisiv trag u kulturi, životu i općenito gradskim vizurama Vinkovaca. Učenici su tijekom neformalnog druženja s pastorom Davidom Hvalom saznali mnogo toga o djelovanju i organizaciji Crkve Božje ali i sve što ih je zanimalo o reformacijskom pokretu te reformiranim Crkvama općenito. Crkva Božja u Republici Hrvatskoj pripada pentekosnom pokretu i po svojoj strukturi predstavlja zajedništvo s Evanđeoskom crkvom u Hrvatskoj. Sjedište Crkve Božje u RH  je u Vinkovcima, ul. Kralja Zvonimira 66a.

voditelji projekta Škole jednakih različitosti


[OPŠIRNIJE]Škole jednakih različitosti na Sajmu EU projekata u Vinkovcima
Matej Lončar / datum: 19. 5. 2019. 23:34

Naši učenici sudionici projekta su u petak 10.svibnja predstavili svoj projekt Škole jednakih različitosti na Sajmu EU projekata na Orionu koji se održava po drugi put na području pješačke zone grada. Sudjelovanjem na Sajmu učenici su građane Vinkovaca upoznali sa svojim projektnim aktivnostima koje provode tijekom godine. Osim samog predstavljanja zainteresiranim građanima učenici su u sklopu svojih aktivnost kroz e-novinare snimali, intervjuirali i anketirali građane. Pitanja poput što mislite o uvođenju eura, koliko ste upoznati s financiranjem projekata iz sredstava EU i što znate o EU samo su neka kojima su naši učenici željeli približiti građanima funkcioniranje EU ali i važnost donošenja odluka Europskog parlamenta za sve građane EU te ih time još jednom potaknuti da izađu na predstojeće europarlamentarne izbore. Pred kraj druženja naši učenici su sudjelovali u kvizu o EU, pokazali zavidno znanje te osvojili vrijedne novčane nagrade u ukupnom iznosu od 1.000,00 kn.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan Roma
Matej Lončar / datum: 10. 4. 2019. 19:42

Učenici polaznici izvannastavne aktivnosti Interkulturalci u sklopu projekta Škole jednakih različitosti tijekom svojih projektnih aktivnosti, u kojima su obrađivali teme poput stereotipa i predrasuda, izrađivali su prigodne materijale vezane za romsku populaciju. Materijale su prikupili te njima obilježili Svjetski dan Roma.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije
Matej Lončar / datum: 24. 3. 2019. 23:11

Povodom Međunarodnog dana za eliminaciju rasne diskriminacije koji se obilježava 21. ožujka Interkulturalci su u sklopu projekta Škole jednakih različitosti  tijekom svojih projektnih aktivnosti izradili prigodne plakate želeći svoje prijatelje osvijestiti o pogubnosti rasizma jer je to jedini način za njegovo suzbijanje.  Time žele podići svijest o važnosti neprihvaćanja rasističkih i ksenofobnih stajališta utemeljenih na predrasudama.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju